RCF aktív hangszórók

Az RCF egy 1949-ben alapított olasz audio termékgyártó. Eleinte mikrofonokat és elektroakusztikus átalakítókat (későbbi nevén hangszórókat) gyártottak. A 60-as évek végén, a zenei koncertek hangosítása kezdetén a legtöbb úttörő gyártó kisérletezett a nagyteljesítményű hangosítás megvalósításával. Az RCF volt az egyik első európai beszállítója a nemzetközi márkáknak, köszönhetően a nagy teljesítményű hangszóróiknak. Néhány év elteltével, a hangszóró technológia mélyreható ismereteinek köszönhetően, az RCF ugyanazon márkanév alatt hangosítási rendszerek fejlesztésébe és gyártásába kezdett.

Az RCF NX sorozat az aktív hangszórók egy kategóriája, amelyet kifejezetten a zenés rendezvények és a hivatásos zenészek mindennapi eszközeihez terveztek. Az ultrakompakt kialakítással és kiemelten nagy hangerővel együtt az NX sorozat a sokféle felhasználásban kiváló választás. Az NX megbízható, könnyen használható és sokoldalú: minden zenésznél, rendezvénynél és audio / vizuális szolgáltatónál ez a nagy teljesítményű, önműködő hangsugárzó rendszer egyszerűsíti a hagyományos erősítő és hangszóró rendszereket.

Az NX sorozat minőségi megoldás a magas szinvonalú hangosításokhoz, prezentációkhoz és nagy teljesítményű zenei eseményekhez subwooferekkel vagy anélkül.Legendás RCF hangszóró technológia a legkorszerűbb digitális amplifikációs topológiával párosulva, tökéletesen optimalizált hangsugárzókat eredményez. Az NX sorozat kiváló hangminőséggel, páratlan megbízhatósággal és akusztikus kompatibilitással rendelkezik, még szélsőséges hangnyomásszint mellett is.

Az RCF NX M15A hangszórók 132 dB hangnyomás mellett képesek kristálytiszta hangminőséget biztosítani, ezzel nagyobb közönség számára minőségi zeneélményt adni. Az aktív hangszóró a figyelemreméltó hangnyomást 50Hz-ig képes leadni, így ezzel a mélyláda nélkül is kiváló hangélményt biztosít.

Az RCF 8003 AS MKII mélyláda a sikeres 8003-as típus második kiadása, melynek egyben méltó utóda is. A mélyláda az RCF proaudio vonalához tartozik, önmagában képes képes produkálni két hagyományos mélyláda hangnyomását. A 18 colos mélynyomó tölcsér a figyelemreméltó 135dB-es hangnyomást akár 35Hz mélységig képes tartani, ezzel mind hangmélységben és hangnyomásban is elsőosztályú minőséget biztosítva.